tallinn, city, tourism-584127.jpg

Romantilised kohad Eestis

Eesti on väike riik Põhja-Euroopas, millel on imelised maastikud, rikkalik kultuur ja maalilised linnad. Kuid see on ka romantika riik, kus on palju idüllilisi kohti, kus paarid võivad külastada ja uuesti armuda. Selles artiklis uurime Eesti kõige romantilisemaid kohti alates ajaloolistest lossidest kuni eraldatud randadeni ja kõigega selle vahel.

Tallinna vanalinn
Tallinna vanalinn on UNESCO maailmapärandi nimistus ja pole raske aru saada, miks. Keskaegse linna tänavakividest tänavad, värvilised hooned ja hubased kohvikud on täiuslik romantilise jalutuskäigu jaoks. Kui te jalutate kitsastel tänavatel, leiate varjatud sisehoove, võluvaid aedu ja vaateid Balti merest.

Üks romantilisemaid kohti Tallinna vanalinnas on Kohtuotsa vaateplatvorm. Siin saate nautida panoraamvaateid linnale ja merelahele, kaisus oma kallimaga. Teine külastamist vääriv koht on Püha Katariina käik, kitsas tänav, kus asuvad käsitöökojad ja butiigid.

Kadrioru park
Kadrioru park asub vaid lühikese trammi- või bussisõidu kaugusel Tallinna vanalinnast ja see on rahulik oaas linna südames. Park asutati 18. sajandil Peeter I poolt ning see on tänaseni paaride populaarne sihtkoht.

Jalutades läbi pargi, leiate uhked purskkaevud, maalilised tiigid ja lõhnavad aiad. Pargi keskosa on Kadrioru loss, barokne mõisahoone, mis nüüd majutab Eesti kunstimuuseumi. Kui tunnete end eriti romantiliselt, võite rentida paadi ja sõuda pargi maalilistel tiikidel.

Pärnu rand
Kui otsite romantilist mereäärset puhkust, siis pole paremat kohta kui Pärnu rand. See liivarand asub Eesti edelaosas ja on tuntud oma soojade vetega ja pehme liiva poolest.

Suveperioodil on rand päikesejanuliste ja veespordialade harrastajate seas rahvarohke. Kuid kui külastate seda väljaspool hooaega, siis saate ranna peaaegu endale. Pakkige piknikukorv ja vaadake päikeseloojangut Balti merel või jalutage romantiliselt mööda randa, samal ajal kui lained loksuvad teie jalgade all.

Tartu vanalinn
Tartu on Eesti teine suurim linn ning sellel on üks võluvamaid vanalinnu riigis. Linn keskendub Tartu Ülikoolile, mis on üks vanimaid ülikoole Põhja-Euroopas.

Kui jalutate linna kitsastel tänavatel, siis leiate ajaloolisi hooneid, hubaseid kohvikuid ja sagivaid turgusid. Üks romantilisemaid kohti Tartus on Toomemägi, mis pakub suurepäraseid vaateid linnale ja selle ümbruskonnale. Samuti võite külastada Tartu Kunstimuuseumi, kus on väljas kaasaegne kunst Eestist ja mujalt.

Alatskivi loss
Alatskivi loss asub Eesti idaosas ning on muinasjutuline kindlus, mis näeb välja nagu otse muinasjutust. Loss ehitati 19. sajandil Šoti baronialossi stiilis ning see on nüüd populaarne koht nii paaridele kui ajaloohuvilistele.

Kui uurite lossi kaunist saale ja suurejoonelisi toad, siis tunnete end justkui oleksite aega tagasi rännanud. Samuti võite jalutada lossi ümber asuvates rohketes aedades ja nautida vaateid ümbritsevale maastikule.

Kokkuvõttes võib öelda, et kuigi Eesti on väike riik, on see täis romantilisi sihtkohti paaridele, mida avastada. Rui teil pole armastust, ärge muretsege, võite selle leida ühelt nendest tutvumisportaalidest.

Jagage teistega :)

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top